Category Archives: Свети отци

Духовни поуки


Неколку духовни поуки од повеќе свети отци.
Поуките ги чита Камелија Ангелова.

Advertisements

Светите отци за постот


Збир од повеќе поуки напишани од Св. Василиј Велики, Св. Максим Исповедник, Св. Григориј Палама, Св. Ефрем Сирин, Св. Јован Лествичник и други.
Текстот го чита ѓакон Димитар Арсовски.

Против баењето – Св. Јован Златоуст


Беседа искажана од светиот Јован Златоуст во која го изобличува баењето, гатањето, како и последиците од применувањето на таквите демонски средства.
Текстот го чита ѓакон Димитар Арсовски.