Category Archives: Молитви

Великопосната молитва – Протоереј Александар Шмеман


За значењето и смислата на оваа кратка молитва, метаниите, за набројувањето на гревовите и добродетелите, како и плодовите од истите.
Текстот го чита ѓакон Димитар Арсовски.

Умосрдечната молитва – Архимандрит Софрониј (Сахаров)


Слово упатено кон монасите, но важи и за мирјаните. Се зборува за творењето, практикувањето, кратка и долга формула, развој, како и користење на оваа спасоносна молитва во современиот свет.
Текстот го чита ѓакон Димитар Арсовски.