Category Archives: Беседи на Митрополитот

Слово за многудетноста – Митрополит Иларион


Текстот го чита ѓакон Димитар Арсовски.

Advertisements

Како треба да ги празнуваме празниците – Митрополит Иларион


Текстот го чита ѓакон Димитар Арсовски.

Слово против бајачите – Митрополит Иларион


Изобличување на бајачите и гатачите кои се демонослужители, за лагите и измамите кои ги прават со цел свесно или несвесно да ги погубат човечките души.
Текстот го чита ѓакон Димитар Арсовски.