Етапи на развој на типикот – Архимандрит Кирпијан (Керн)

error
Поделба на развојот на типикот во три периоди, студитски, ерусалимски, светогорски устав, како и некои други важни податоци за типиците.
Текстот го чита ѓакон Димитар Арсовски.

Напишете Ваш коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s