За единството на Црквата – Св. Кипријан Картагински (3 дел)


Последниот дел од овој трактат каде се зборува дека во прелест по прашање на верата можат да паднат и продуховени луѓе како и искусни духовници, како и мотивирање и поттикнување кон верните да бидат милостиви и дарежливи како и духовно будни.
Текстот го чита ѓакон Димитар Арсовски.

Напишете Ваш коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s