За единството на Црквата – Св. Кипријан Картагински (1 дел)


Капиталното дело на Св. Кипријан од Картагина составено од 18 писма (поглавја). Во овој прв дел (1-7 писмо) се зборува за трезвеноста во верата, предупредување од прелест и пред се внимавање од скриеното демоско лукавство кое сее раздор во Христовата Црква.
Текстот го чита ѓакон Димитар Арсовски.

Напишете Ваш коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s