Пастирската грижа и психотерапијата – Д-р Јован Корнаракис


Врската помеѓу пастирската грижа и современата психологија и психијатрија. Погледите на повеќе психолошки школи во врска со верувањето, како и границата на дејствување на свештеникот и психијатрите.
Текстот го чита ѓакон Димитар Арсовски.

Напишете Ваш коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s