Беседа на Пасха – Старец Ефрем Филотејски


За Христовата спасоносна жртва, но и за тоа како треба вистински да се подготвиме да ја пречекаме радосната вест за воскресението. За егоизмот, помислите и молитвата.
Текстот го чита ѓакон Димитар Арсовски.

Напишете Ваш коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s