Светилникот на нашето време – Митрополит Наум


Текст кој е посветен на ликот на преподобниот Гаврил чудотворец, епископот Велички, во кој митрополитот Наум зборува и за личните средби од младоста со преподобниот.
Беседата е објавена во делото „Нови личносни односи“ од Митрополит Струмички Наум

Напишете Ваш коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s