Синаксар во четвртата недела од Великиот пост


Синаксар во четвртата недела од Великиот пост која е посветена на Свети Јован Синајски, човекот кој го има напишано делото „Лествица“ (Скала) по што е наречен Лествичник.
Синаксарот го чита ѓакон Димитар Арсовски.

Напишете Ваш коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s