Синаксар на митарот и фарисејот


Краток предговор за синаксарите, што е синаксар и која е неговата цел, зошто се чита во подготвителните недели пред Великиот пост, како и синаксарот кој се чита во неделата посветена на митарот и фарисејот (Лука 18, 10-14).
Текстот го чита ѓакон Димитар Арсовски.

Напишете Ваш коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s