Покров на Пресвета Богородица


Кратко за празникот Покров на Пресвета Богородица кој е тесно поврзан со празнувањето на споменот на светиот Андреј јуродивиот Христа ради, во чие што житие се наоѓаат податоци за ова чудесно јавување на Пречистата Владичица, како и краток хеортолошки осврт за настанокот и богослужбата за самиот празник.
Текстот го чита ѓакон Димитар Арсовски.

Напишете Ваш коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s