Симболика на свештените одејанија – Митрополит Методиј (Златанов)


Текст во кој се зборува за свештените одежди. Најпрвин се прави една релација помеѓу старозаветното и новозаветното свештенство и нивните свештени одежди, потоа подетално се зборува за свештените одежди во православието како и симболиката на боите.
Текстот го чита ѓакон Димитар Арсовски.

Напишете Ваш коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s