Настап на детскиот хор „Спасо Радовишки“ од Радовиш


Со благослов на Неговото Високопреосвештенство г. Иларион во септември 2014 година се формираше црковниот хор „Св. Спасо Радовишки“. За формирањето на хорот помогнаa ѓакон Коста Донев и диригентот чтец Мите Јефремов. Овој хор секоја недела одржува проби и постојано се надградува со нови композиции т.е. тропари и литургијски химни. Инаку децата активно земаат учество во неделните Литургии.
Сниманиот материјал е од настапот на духовната академија по повод празникот посветен на Св. Спасо Радовишки која се одржа во дворот на храмот „Св. Троица“ во Радовиш на 20.08.2016 година.

Композиции:
– Воскресен тропар глас 8
– Тропар на Св. Спасо Радовишки
– Тропар на преображение
– Иже Херувими
– Јако да царја
– Бородице Дево
– На Твојата тајна вечера
– Видјехом свет истинии
– Да исполнатсја

Напишете Ваш коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s