Света Причест – Архимандрит Кипријан (Керн)


– Во кој момент од Светата Литургија треба да се прими Светата Причест
– За начинот на соединување со Христос преку Причестувањето
– Начинот на причестување на свештенството и верниците, споредба во древната црква
– Практични совети
Текстот го чита ѓакон Димитар Арсовски

Напишете Ваш коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s