Евтаназија – Ѓакон Андреј Кураев


Текст во кој се зборува за новата појава „убиство од милосрдие“ или позната како евтаназија. Најпрвин се дава еден историски осврт од житијата на светителите во врска со мотивите за самоубиство, а потоа се излага и современото гледиште на овој проблем, како од световен така и од православен аспект.
Текстот го чита ѓакон Димитар Арсовски.

Напишете Ваш коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s