За постот – Преподобен Гаврил Велички


Извадоци од книгата „Правила и одредби на Православната црква за постот“ од преподобниот Гаврил Светогорец, епископот Велички и Лесновски чудотворец.
Текстот го чита ѓакон Димитар Арсовски.

1 thought on “За постот – Преподобен Гаврил Велички

  1. Валентина

    Колку добро кажано , би рекла отрезнувачки за тоа дека многу денес од жените трчајќи по кариера , го занемаруваме мајчинството кое ни е дадено од бога . Нема поголема функција и признание од тоа да се биде МАЈКА .

Напишете Ваш коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s