Покајание и исповед – Епископ Калистос (Вер)


Текст од епископот Калист Диоклејски во кој се дава толкување на молитвата пред извршување на Светата Тајна Исповед, чинот на исповедта, како и за епитимиите разбрани не како казна, туку како педагошка мерка.
Текстот го чита ѓакон Димитар Арсовски.

Advertisements

Напишете Ваш коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s