За празниците Богојавление и Св. Јован Претеча


Извадок од разговор со ѓакон Димитар Арсовски по повод празникот Богојавление. Во разговорот се зборува и за ликот и делото на Свети Јован Крстител и Претечата Христов, како и за начинот на празнување на овие празници. Овој разговор е реализиран во 2013 год. за Канал 8 ТВ – Кочани.

Напишете Ваш коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s