Православие – Протоереј Јован Романидис


Во овој текст протоерејот Јован Романидис се обидува да даде одговори на некои прашања кои се тесно поврзани со Православието, за неговата вистинитост, за разликата помеѓу вистинската вера и суевеверието, за заедничките и различните точки со другите религии…
Текстот го чита ѓакон Димитар Арсовски.

Напишете Ваш коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s