Пред црковниот праг (2)

Снимка од емисијата „Пред црковниот праг“ што беше емитувана во живо на 20 Ноември. Водител: протоѓакон Тони Петрушевски.

Теми на емисијата: 1) Дали родителите имаат власт и право наместо детето да ги решаваат прашањата кои се важни за него, ако од тоа зависи доброто на детето, па дури и неговиот живот? 2) Потребна ли им е Божјата благодат на децата? 3) Како минува духовниот и душевниот живот на детето? 4) Дали заветите дадени на Крштението одговараат на она за што е предназначен човекот? 5) Постојат ли аналогии на крштевања во Стариот Завет, ако постојат каков е односот на Стариот Завет кон учеството на децата во нив? 6) Може ли детето да биде лишено од плодовите на Крштението, а тоа да не биде штетно по него?

Напишете Ваш коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s