Господ Исус Христос – Спасител. Христијанството како Спасение.

Учењето и делото на Господ Исус Христос како Син Божји и Спасител. 12 мин.

Како Христијанството го разбира Спасението на човекот? Разликите меѓу Православието и другите христијански конфесии во поимањето на Спасението. 12 мин.

Христовата победа над смрта. Недела на св. апостол Тома. 11 мин.

Аудио од емисии во подготовка на ѓакон Тони Петрушевски (weblog Свиток) и продукција на ТВ Стар, 2007 г.

Напишете Ваш коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s